Selecteer een pagina

Een bijzonder moederdagcadeau

Bijna moederdag. Het laat mij nadenken over mijn eigen moederdagen, zowel als kind van mijn moeder, maar ook als moeder van mijn dochters. Op de kleuterschool en lagere school was moederdag een feest. De juf of meester bedachten leuke originele cadeautjes. Een gevouwen bloem, een ketting van pasta, een mooie steen. Ik weet nog dat ik ze maakte, ik weet nog dat ik ze kreeg. Hoe spannend was het om het moederdag cadeautje mee naar huis te nemen zonder dat je moeder het zag. Verfrommeld onder je jas en dan hup meteen onder je bed. Dat was de meest veilige plek.

Knutsels en cadeautjes

Bijna moederdag. Ook ik kreeg knutsels van mijn dochters, gevolgd door goedbedoelde ontbijtjes met daarna een ravage in de keuken. En ook ik krijg de afgelopen jaren de vraag “wat wil je hebben voor moederdag?” Ook ik heb de neiging dezelfde woorden te gebruiken als mijn moeder “joh, laat maar het is zo’n bedachte dag, doe geen moeite.” Maar ik slikte en slik de woorden in. Want ik weet hoe belangrijk een gebaar kan zijn en dat het fijn is iets te geven. Inmiddels weten Evi en Aimee dat ik erg gecharmeerd ben van iets zelfgemaakts, een gedichtje, een taart of zomaar een herinnering op papier. Elk jaar opnieuw vind ik dat weer een bijzonder moederdag cadeau. Inmiddels heb ik een hele doos vol met herinneringen.

Wil je eens iets anders geven voor moederdag?

Geef dan een verhaaldag cadeau. Samen met je moeder herinneringen ophalen over haar jeugd, over wie ze bewonderde, over waar ze mee worstelde, over waar ze blij van werd. Misschien aan de hand van een sieraad of een ander voorwerp dat haar dierbaar is. Om eens te horen hoe zij de moederdagen van haar moeder heeft beleefd, wat ze maakte of wat juist niet.

Een cadeau met echte waarde

Een bijzonder aspect aan de verhaaldag is, dat het nooit stopt. We maken samen met je moeder het raamwerk en je plant elk jaar met moederdag een moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Om samen weer een nieuw hoofdstuk te schrijven van de moederdag-verhaaldag.

Lijkt het je wat, om je moeder een verhaaldag te geven? Bel of mail me gerust. Samen kijken we dan hoe we jouw moederdag cadeau gaan organiseren.